Het Tij en de therapeut
Het Tij is de praktijk van Jessica Tjen-A-Tak en biedt psychotherapie en farmacotherapie aan kinderen, adolescenten en (jong)volwassenen.
In 2006 ben ik afgestudeerd als arts. Eerder heb ik ervaring opgedaan in de jeugdgezondheidszorg bij de GGD Rotterdam en GGD Gooi & Vechtstreek, in de verslavingszorg bij de Brijder en de Jellinek en als arts in opleiding tot huisarts aan de VU Amsterdam. In 2011 heb ik de overstap gemaakt naar de kinder- en jeugdpsychiatrie bij Youz in Purmerend en in maart 2018 de psychotherapie-opleiding afgerond.
Registraties KvK-nummer: 69413673 AGB-code praktijk: 94063542 AGB-code persoonlijk: 84106852 (arts), 94104255 (psychotherapeut) BIG-nummers: 19065141301 (arts), 99065141316 (psychotherapeut)
Lidmaatschappen Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychotherapie
Werkwijze
1. Na de aanmelding wordt er binnen 2 weken een intakegesprek gepland. De duur van een intakegesprek is 1 - 1,5 uur. In het intakegesprek zullen we de problematiek, de achtergronden hiervan, de hulpvraag en de verwachtingen van de behandeling bespreken.
Kinderen en adolescenten: gemiddeld 1 à 2 gesprekken met het kind/de adolescente, het gezin of met de ouders alleen. Volwassenen: gemiddeld 1 gesprek.
Graag naar de intake het volgende meenemen:
Identiteitsbewijs van het kind, de adolescent of de volwassene
Zorgverzekeringspas
Verwijsbrief (de huisarts kan deze ook vooraf via Zorgdomein versturen).
2. Aanvullend onderzoek dat noodzakelijk is voor het bepalen van de juiste behandeling, kan eventueel door een collega worden afgenomen.
3. Er wordt na de intake een adviesgesprek gepland, waarin er samen tot een overeenstemming zal worden gekomen over de behandeldoelen in het behandelplan.
4. Als de behandeling die het Tij biedt, toch niet passend blijkt, zal er worden doorverwezen naar een collega-therapeut.
Wachttijd
De huidige wachttijd is gemiddeld 6 weken (16-12-2024).
Kwaliteitsstatuut
In het model-Kwaliteitsstatuut GGZ staat aangegeven wat zorgaanbieders in de GGZ geregeld moeten hebben op het gebied van kwaliteit en verantwoording om geestelijke gezondheidszorg die gericht is op herstel. Het kwaliteitsstatuut is in te zien in de praktijk.
Klachtenregeling
Ik ben aangesloten bij de klachtenregeling van de NVP (Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie). Voor meer informatie zie de folder 'Heeft u een klacht?'.